15 Nisan 2010 Perşembe

Zeynep Erdoğan

Zeynep Erdoğan'ın tasarımlarını aslında farkında olmadan bir sürü moda dergisinde gördük.  Ama kime ait olduğuna çok dikkat etmedik muhtemelen. Ama aslında oldukça akılda kalıcı tasarladıkları. Ben de onun bu sezonki tarzını en iyi özetleyen parçaları paylaşıyorum. Ki ilk bakışta Zeynep Erdoğan'ın imzasını tanıyabilelim bir dahaki sefere.
Siyah payetli ve tüllü tayt, bu yıl çokça gördüğümüz tayt modasının devamı niteliğinde. Ama hatırı sayılır derecede bir yaratcılıkla. Hazır giyim için çok uygun olmayabilir belki; ama yine de tasarımın hakkını vermek gerek. Podyumda gerçekten göz dolduruyor.
İkinci resimdeki taytı ben bu sezon o kadar sık gördüm ki... Siyah Beyaz bu tül tayt, hem bacakları incecik gösteriyor; hem de taytlarında genelde geri planda kalarak üstü parlatmaya yaradığı bakış açısının dışına çıkıyor. Burada resmen tayt parlıyor çünkü. Ama tayt bu kadar dikat çekici olduğu için de üstüne ne giyeceğim derdi patlak veriyor. Yani kombinler için tehlikeli bir parça.
Son resimdeki tek omzu plili elbise ise, bu sezon Özgür Masur'da da gördüğümüz geniş, asimetrik omuz veya yakar modasıyla aynı çizgide. Altına yüksek topuklar giyilerek çok şık bir görünüm elde edilebilir. Bu elbisenin straplez versiyonlarını da var.
Bunlar Zeynep Erdoğan'ın en göze çarpan tasarımları bence. Bu sene bolca kullandığı şeritler ve asimetrik kesimlerin ufak bir özeti gibi. Bir  de bu sezon pembe, siyah ve griden başka renk kullanmamış. Tasarımlar arası geçiş küt olsa da, renkler koleksiyonda bütünlüğü sağlamayı başarıyor.

not: fotoğraflar designist.com'dan. Türk modacıların birçok ürünü buradan satışa sunulmuş. İlgilenenlerin bir göz atmasında büyük fayda var.
Orada daha önce tasarımlarını paylaştığım Rana&Berna Canok'un da tasarımlarını bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder