5 Nisan 2010 Pazartesi

Hakan Yıldırım'la Londra Defilesi Üzerine

Bence moda tasarımcılarını ve tarzlarını iyice anlayabilmek için kendi tasarımlarını kendi ağızlarından dinlemek gerekiyor. Bir tasarımcı yalnızca tasarımlarıyla konuşmayı da tercih edebilir elbette. Ama eğer onlardan da dinleyebiliyorsak dünyaya, modaya bakış açıları sayesinde, hem kendi moda anlayışımızı geliştirme imkanı bulabiliriz, hem de tasarımlarıyla ne anlatmaya çalıştıkları hakkında daha doğru tahminler yürütebiliriz belki. İşte bu amaçla, bir önceki post'ta gönderdiğim Hakan Yıldırım Londra'da sergilediği defilesinin üzerine,  Sabah gazetesine verdiği röportajdan bazı bölümleri paylaşıyorum.

Hakan Yıldırım alçakgönüllüğünü koruyor; ama inanılmaz heyecanlı ve mutlu olduğunu da saklamıyor. Emeğinin karşılığını almanın hazzını yaşıyor elbette. Bu muhteşem tasarımcı ve kendine özgür moda anlayışı umarım çok daha önemli yerlere gelir ilerde.

Hem Hakan Yıldırım'ı daha iyi tanımak, hem de modaya bakış açımıza yeni bir boyut katmak adına...


  • " Bunları kendi ağzımdan anlatmaktan hoşlanmıyorum ama hepsi çok güzel ve güçlü bir koleksiyon olduğunu söyledi. Çok kaliteli göründüğü, kalıpların ve dikimin çok ustaca olduğu yorumunu yaptılar. 'Aynı zamanda çok da giyilebilir,' dediler. İnternet sitelerinde Londra Moda Haftası'nın trendleri gösterildiğinde renk olsun, etek boyu olsun; benim koleksiyonumun fotoğrafları çıkıyor. Trend öncüsü olarak gösteriliyorum yani."


  • "Çok mutluyum ama beni çok zor bir süreç bekliyor. Bundan sonraki şovun çok daha iyi olması gerekiyor. Ve gerilim içindeyim. Çünkü ciddi bir beklenti var. Sadece Londra'da değil, New York'ta, Paris'te de konuşuluyor. Carine Roitfeld'in sadece benim şovum için Londra'ya gelmiş olması bile başlı başına bir olaydı."

  • "Başka bir ülkede, dünyanın en önemli modelleri senin için podyuma çıkıyor; senin için heyecan duyuyor, sana yardım ediyor. Sanki 40 yıllık dostlarım gibilerdi."


- Bir iki ufak not:

*Defile o denli beğenilmiş ki, dünyanın önde gelen moda dergileri Nylon, Love, Grazia ve hatta Vogue UK, Hakan Yıldırım'la röportaj yapabilmek için sırada bekliyorlarmış.
** Birçokları tarafından dönemin stil ikonu olarak anılan Kate Moss, koleksiyondan birçok parça sipariş etmiş. Çünkü kendi tarzına çok yakın buluyormuş defileyi.
*** Dünya markaları Yıldırım'ın koleksiyonlarını satmak için birbirleriyle yarışıyorlarmış.
**** Özetle, Hakan Yıldırım Londra'yı sallamış!

Röportajın Devamı: http://www.sabah.com.tr/Ekler/Cumartesi/YasamaDair/2010/03/13/ikinci_defile_cok_daha_iyi_olmali

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder