4 Nisan 2010 Pazar

Hakan Yıldırım 2010/2011 Sonbahar-Kış Koleksiyonu


Hakan Yıldırım, Hakaan adıyla Londra Moda Haftası'nda sundu yeni koleksiyonunu. Üstelik defilesinin ön sırasında Kate Moss ve Carine Roitfield vardı. Birçok dergide yazdığına göre de çok büyük bir ilgi görmüş orada tasarımlar, büyük alkış almış. Koleksiyonu taşıyanların Lara Stone, Natalia Vodianova gibi mankenler olması da Hakan Yıldırım dünya çapındaki iddiasını ortaya koyuyor.

Gelelim koleksiyonun içeriğine... Defile beyazdan başlayıp adım adım önce griler ve kremlerle başlayıp, lacivertten siyaha doğru bir geçiş yapıyor. Yani açıktan koyuya yavaş bir geçiş var. Renklerle beraber tarz da evriliyor. Önce daha düz elbiseler görürken, siyahlara yaklaştıkça tasarımlar detaylanıyor, araya transparan üstler, kürkler ve deriler giriyor. Bu yüzden koleksiyonun parçalarından önce defilenin gidişatını, mizanseni de tebrik etmek gerekli. Geçen sezonki "Milad" defilesinden beri Yıldırım süper mini eteklerde karar kılmış görünüyor. Geometrik kesimleri de diğer koleksiyondan tanıdık gelmesine rağmen, bu koleksiyonda bantları daha da inceltmiş ve daha sık kullanmış. Düz eteklerin üzerine kıvrımlı ceketler hem giysilerin bütününü hareketlendirmiş, hem de kesimlerin kalitesini vurgulamış.

Hakan Yıldırım, bu koleksiyonuyla gerçek anlamda göz doldurdu. Koleksiyon tam bir bütünlük içinde. Hakan Yıldırım dünya çapında bir tasarımcı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder