11 Nisan 2010 Pazar

Erdem 2010-2011 Sonbahar-Kış Koleksiyonu ve Tasarımcı Moda Fonu Ödülü

İngiliz Moda Konseyi tarafından verilen Vogue Designer Fashion Fund (Tasarımcı Moda Fonu) ödülü bu yıl Erdem Moralıoğlu'na gitti. İngiliz Vogue'un genel yayın yönetmeni, ödülün Erdem'e verilmesinin nedenini, "Erdem güzel kıyafetler yapıyor ve çoktan beri de ayırt edilebilir kendi imzasına sahip" diye açıklıyor.
Ben de Erdem Moralıoğlu'nun "Erdem" adını taşıyan markasının 2010/2011 Sonbahar Kış koleksiyonunu yukarıda paylaşıyorum.
Erdem'in bu sezonki tasarımlarıyla ilgili söylenebilecek ilk şey, bolca desen bulunduğu. Her tasarımında desenler, danteller, fırfırlar kullanmış bolca. Bir de ince kemerlerle belin inceliğini vurgulamış o desen hengamesinin içinde. Tasarımlar çoğunlukla diz üstü kısa elbiselerden ya da 2 parça etek-üst kombinasyonlarından oluşuyor; ancak defilenin sonlarına doğru yerlere kadar uzanan elbiseler de göze çarpıyor. Ama kesin olan şey şu ki, defile gerçek anlamda bir bütünlük içinde. Bu da bize tasarımcının imzasının keskinliğini gösteriyor. Ve aslında oldukça da cesur, çünkü birçok kadın bu denli desenli giysilerle hediye paketlerine dönüşceğinden çekinebilir. Ama o bu kadar tehlikeli olacabilecek bir kumaş türünü ustaca kullanmayı başarmış.

2 yorum:

  1. Baştan 6. resimdeki elbiseyi Jessica Stam Vogue Türkiye açılış partisinde giymemiş miydi?

    YanıtlaSil
  2. Çok doğru! Tebrik ederim, çünkü bunu anlamak çok kolay değildi. Hem Erdem Türkiye'de çok tanınan bir marka olmadığı için, hem de Jessica Stam'in partideki fotoğrafları çok dikkat çekmediği için... Yakında Jessica Stam'in bir resmini de "Haftanın Stili" köşesinde paylaşmayı planlıyorum.

    YanıtlaSil