13 Nisan 2010 Salı

Blender!!!

Beymen, bu fenomenin dünya çapında bilinen adıyla pop-up (yani birden bire ortaya çıkan ve sınırlı bir süre satış yapan mağaza) mağazacılığına bir örnek olarak, 14 genç Türk modacıyı Blender adı altında bir araya getirmiş. 10 Nisan-10 Mayı tarihleri arasında Nişantaşı'nda Beymen içinde bir mağaza olacakmış Blender. Her modacı özel olarak tasarlamış bu proje için. 14 isim var Blender'ın kapsamında. Blender'da tasarımları satışa çıkacak olan tasarımcılar:
Aslı Güler
Begüm Salihoğlu
Elif Cığızoğlu
Günseli Türkay
Müge Ersin
Özlem Ahıakın
Özlem Kaya
Öykü Thurston
Özgür Masur
Sertaç Delibaş
Simay Bülbül
Yasemin Özeri
Zeynep Erdoğan
Zeynep Tosun

* Bence pop-up mağazacılığının Türkiye'de gelişmesi çok önemli. Çünkü ancak bu anlayışla genç ve yetenekli tasarımcılar hedef kitlelerine doğrudan ulaşma şansı bulabilirler. Henüz kendi markasını oluşturma aşamasında olan ve moda endüstrisinde kendine henüz iyi bir yer edinememiş birçok tasarımcı, bu uygulamayla kendi tarzını takdir edebilecek müşterilere ulaşabilir ve bu durum onun büyümesini kolaylaştırabilir.

Modada bu esneklik sağlanabilirse eğer, büyük markaların dominantlığından bir nebze olsun sıyrılmak ve marka etiketinden çok tasarıma dikkat çekmek mümkün olabilir belki...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder