17 Nisan 2010 Cumartesi

Elle Style Awards Favorilerim



Elle Style Awards 2010; yani Elle Stil Ödülleri bu yıl Türkiye'de ilk defa Schwartzkopf sponsorluğunda düzenleniyor. Halk oylamasına açık 8 kategori var. Bunlar en iyi giyinen kadın/erke oyuncu, kadın/erkek müzik starı, model, moda ikonu, işkadını ve işadamı kategorilerinden oluşuyor. Ama beni asıl ilgilendiren, halk oylamasına kapalı bölüm. Çünkü bu bölümde jüri, Yılın Tasarımcısı ve Yılın Genç Moda Tasarımcısı adı altında 2 kategoride ödül verecek olması. Aday olan isimler blogun takipçileri tarafından iyi bilinen isimler aslında. Aşağıda adayları ve favorilerime paylaşıyorum bu iki kategori için. Bir de Özel Ödül kategorileri var. Onlarda adaylar açıklanmamış. Ama başlıkları cidden ilgi çekici. Yaşam Boyu Stil Ödülü ve Stile Katkı Ödülü benim merakımı cezbetti bile. Ama sonuçları öğrenmek için Ekim'e kadar beklemek gerekiyor ne yazık ki.
Gelelim adaylara:

Yılın Tasarımcısı Adayları:
Bora Aksu
Ece Ege & Ayşe Ege
Emel Kurhan
Hakan Yıldırım
Hatice Gökçe

Benim favorimi tahmin etmek zor değil sanırım. Önceki postlar biraz rengimi belli etmiştir.  Favorim Hakan Yıldırım. Bora Aksu da çok iyi bir tasarımcı olmasına rağmen, henüz daha büyük adımlar atması gerektiğini düşünüyorum. Bu sezonki koleksiyonu gerçekten çok çok iyi; ama bunu sürekli bir hale getirmek ve her seferinde bir adım daha ileri atmak lazım. Koleksiyona şu adresten ulaşılabilir:
Hakan Yıldırım'ın bu sezonki koleksiyonuysa gerçekten muhteşem. Bu linkten bir daha göz atabilirsiniz:
Hakan Yıldırım artık çizgisini belirledi ve bu yoldan emin adımlarla ilerliyor. Bu yüzden bu yılın en iyi tasarımcısı ödülünü hak ediyor bence.

Yılın Genç Moda Tasarımcısı Adayları:
Ahmet Baytar
Günseli Türkay
Özgür Masur
Zeynep Erdoğan
Zeynep Tosun

Genç moda tasarımcıları arasından favorim ise yine kolayca tahmin edilebileceği gibi Özgür Masur. Bu yıl hem Aşk-ı Memnu dizisi için tasarladıklarıyla hem de koleksiyonuyla gerçekten öne çıkan bir isim oldu. Bu defile de (http://kargaburga.blogspot.com/2010/04/ozgur-masur-2010-sonbahar-ks.html) ne kadar umut vaadettiğinin kanıtı bence.

* Kendi tercihlerimi paylaşmaktaki motivasyonum takip ettiğim çizginin anlaşılmasına katkıda bulunmak içindi. Siz de http://styleawards.elle.com.tr/Default.aspx adresinden oy kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder