15 Nisan 2010 Perşembe

Clutch Çantalar

Çanta bence en önemli aksesuar. İnsanların giydiklerinin bir bütün olarak değerlendirdiğimiz için, çantanın giysiyi tamamlaması çok önemli. Kadınların ayakkabıdan sonra en büyük takıntısı da çantalardır zaten. "A girl never has too many bags" lafı ; yani "bir kızın asla gerekenden fazla çantası yoktur" çok doğru bence; çünkü çanta alışverişinin sonunu gören olmamıştır henüz. Ben de designist.com'u keşfetmeninin heyecanıyla bunlara rastladım.
1. tasarım Özlem Ahıakın'a ait. Ses dergisinin baskısından oluşmuş bir clutch çanta. Özlem Ahıakın ismine dikkat. Ne zaman ismini duysam, iyi bir tasarım çıkıyor karşıma. Onu yakın markaja almış durumdayım.
2. çanta Pınar Arkun'un. İsmini ilk defa duydum; ama bu çantası fena değil. Yine bir clutch çanta. Bu tasarım aslında clutch çantaların genel kullanıma ters düşüyor bence. Çünkü bu tarz çantalar çoğunlukla çok şık geceler için tercih edilen, kadınların elinde süs olsun diye taşıdıkları çantalar. Ama hem renkleri, hem de dokusu bu çantanın günlük hayata yönelik olduğu hissini uyandırıyor. Ama ne yazık ki, günlük hayatta kadınlar bavul boyutuna yakın çantaları daha çok tercih ediyorlar. Biraz Kate Moss, biraz da her şeyi yanında taşıma ihtiyacı yüzünden.
3. ise, Blisskiss'e ait. Tutacak yerinin dudak şeklinde olması çok dikkat çekici. Aynı zamanda uzun sapı da var, omza da asılabiliyor böylece. Bu tarz eleganın bir hayli dışına çıkıyor, chic tanımına uymuyor pek belki. Ama biraz yeni birşeyler denemek, dikkat çekmek isteyenler için birebir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder