4 Mayıs 2010 Salı

Galatamoda Festivali 2010


Türk modası tam gaz bir telaş içinde; çünkü Galatamoda Festivali'ne çok az kaldı. Bu yıl 26-30 Mayıs tarihleri arasında Moda Tasarımcılar Derneği ve Beyoğlu Belediyesi ortaklığıyla gerçekleştirilecekmiş. Normalde aralık ayı civarında yapılan bu etkinliği, bu yıl baharda yapmaya karar vermişler. Nitekim geçen seneki fırtına yüzünden kapalı mekanlara taşınmak zorunda kalmıştı festival. Her geçen yıl biraz daha kapsamı genişleyen festivalin en güzel yönlerinden bir tanesi de, harika tasarım giysileri daha uygun fiyatlara alabilme imkanının olması. Ve tabi çok beğendiğimiz Türk tasarımcıları bir arada görecek olmak... Bu yıl katılacak isimler beni inanılmaz heyecanlandırdı. Özetle, Galata Kulesi meydanını büyük bir moda heyecanı bekliyor. Ama ne yazık ki bu yıl Hakan Yıldırım eksik. Ama buna üzülmekten çok sevinmek gerekir belki; çünkü Hakaan artık büyükler liginde oynuyor.
Geçen sene Bahar Korçan'ın festivalle ilgili söylediği bir şey; yani amaçlarının bir Türk moda ekolü yaratmak olduğunu söylemesi çok hoşuma gitti. Galatamoda da bu yolda bir adım.

Katılacak olan isimlere gelirsek:

Bahar Korçan
Arzu Kaprol
Özlem Süer
Hatice Gökçe
İdil Tarzi
Mehtap Elaidi
Nejla Güvenç
Gül Ağış
Cem Lokmanhekim
Bige Ökten
Eynel Çelebi

GENÇ MODA TASARIMCILARI

Gamze Saraçoğlu
Simay Bülbül
Özgür Masur
Deniz Kaprol
Günseli Türkay
Ebru Günay
Zeynep Erdoğan
Nazlı Çetiner
Müge Ersin
Özlem Kaya
Berna Canok
Rana Canok
Elif Cığızoğlu
Zeynep Balaban
Bihter Aida Pekin
Çiğdem Akın

DAHA DA GENÇ MODA TASARIMCILARI

Begüm Salihoğlu
Özlem Ahıakın
Founta Günem

Blogu takip edenlere isimlerden birçoğu tanıdık gelmeli. Yine de sağ alt köşede isimlerden bazıları mevcut, oradan kim bu sezon ne tasarlamış görmek mümkün.
 Bir de, zaten önümüzdeki günlerle festivale katılacak isimlerin tasarımlarına daha çok yer vermeyi planlıyorum. Ki Galatamoda öncesi hazırlık tam olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder