30 Mart 2010 Salı

Zeynep Tosun 2010





Zeynep Tosun, yeni nesil tasarımcılar arasında öne çıkanlardan bir tanesi. Hem de İstanbul Moda Günleri'nde 2010 koleksiyonunu tanıtacak kadar... Bence Zeynep Tosun için doğru kelime "deneysel". Tasarımları kendi içinde çok tutarlı olmasına rağmen, genel anlamda çok da görmeye alışkın olduğumuz şeylerden değil. İnsan onun tasarımlarını tanımlarken şık, elegan ya da klasik diyemiyor asla belki; ama tasarımları için yeni ve olağandışı doğru kelimeler olabilir.
Bu koleksiyonda özellikle üstlerde kullanılan deniz atı motifleri dikkat çekici. Koleksiyon genelinde etekler ya da elbiseler tercih edilmiş. Hepsinde de bolca kumaş kullanılmış. Renkler de oldukça iddialı. Bir de kumaşların arasında nereden geldiği belli olmayan metalik eklemeler var. Bu eklemeler yadırgansa da, Zeynep Tosun'un imzası yerine geçecek derecede bir tutarlılık yaratmış koleksiyonun bütününde.
Kişisel favorim ilk sıra ikinci resimdeki mor tonlarındaki etek ve bluz. Çünkü bence bu parça koleksiyondaki diğer giysilerin aksine aksesuardan çok kesimiyle öne çıkıyor. Ve Zeynep Tosun'un işlemeli ve belki bir nebze zorlama elbiseleri arasından sıyrılıp tasarımcıyı yüceltiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder